Only Murders in the Building

door Fem
Gepubliceerd op Bijgewerkt op

Stel, je woont in een sjiek pand in de Upper West Side, genaamd The Arconia. Je hebt ook een hobby, je volgt namelijk een true crime podcast. Religieus, compleet met kaarten en punaises in je woonkamer. Best herkenbaar. Nuja, los van dat luxe pand in de Upper West Side dan, maar toch.

Een dooie buurman

Maar dan gebeurt het… je wordt dat luxe paleis uit gejaagd omdat het brandalarm afgegaan is. En dat blijkt dan weer te zijn veroorzaakt doordat iemand in datzelfde pand zelfmoord gepleegd heeft. Niet veel later kom je erachter dat je buren dezelfde true crime podcast bingen, omdat je allemaal in hetzelfde restaurant belandt. 

Na een tijdje mag je je appartement weer in, maar dat voorval laat je niet los. Je gelooft er geen zak van dat de buurman zelfmoord gepleegd heeft. Je hebt vandaag nog met die knakker in de lift gestaan, en toen leek er niks aan de hand. Is dit wel pluis, met die zelfmoord, vraag je je af. Het laat je niet los. En dan kom je erachter dat de buren, die mede-fanaten als het om true crime gaat, ook vinden dat het zaakje stinkt. 

En een podcast

Nu we toch bezig zijn, stel je vervolgens voor dat je samen met voornoemde buren op onderzoek uitgaat en koste wat kost wilt ontdekken wat er echt is gebeurd met de dooie buurman. Die trouwens iedereen een dropveter vond, maar dat terzijde. O, en dat jij en de buren daar dan een podcast over maken. (Over het onderzoek, niet per se over de douchebaggerij van de buurman.) 

En het moment dat je je realiseert dat je Steve Martin bent

Nou, als je je dat allemaal hebt voorgesteld, dan ben je aangeland bij 1) mijn life goals (ik heb ook al een buur op het oog die het slachtoffer zou kunnen zijn, maar dit baseer ik voor nu geheel op zijn slechte muzieksmaak) en 2) het moment waarop je beseft: ik ben Steve Martin, ja, wie had dat ooit gedacht, ik toch zeker niet.

Geen plannen voor de vakantie? Only Murders in the Building is je plan

Geweldig verrukkelijke serie dit.

Ik wil best toegeven dat ik het hele eerste seizoen (want ja deze tien afleveringen eindigden met een cliff hanger, en het tweede seizoen is bevestigd) in één nacht heb gebinged. Geduld is een deugd, maar eentje die ik niet bezit. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee en neem deze kerstvakantie in elk geval een proefabonnement bij Disney+ van een maand.

Dus als je nog geen plannen hebt voor de kerstvakantie: dit zijn ze, Only Murders in the Building. 

Moeten we het trouwens hebben over Steve Martin? Want die wordt echt steeds beter. En OMitB heeft ook Martin Short en Jane Lynch, om een paar dwarsstraten te noemen. Afijn, hoe het ook zij, Only Murders in the Building is wat mij betreft een geweldige kerstverrassing, want het is én geestig én er zijn speurneuzen. Ik zei het al: life goals. Jammer voor de buurman met zijn slechte smaak, dat wel…

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie achter

Laten historische true crime, indrukwekkende begrafenisrituelen,  ongrijpbare (meestal vrouwelijke) spionnen en mysteries je niet los? 

Dan zit je goed op Grave Affairs! Welkom!

Copyright 2021-2022 Grave Affairs | femina docta

Grave Affairs gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid