Tot zover februari

door Fem

Het eerste deel van februari stormde het. En daarna, nuja, daarna gebeurde er nog meer, maar dat zal je niet ontgaan zijn.

Ik luisterde de afgelopen maand veel, las feitelijk geen kont en belandde uiteindelijk bij Disney voor de films van deze maand, want het wereldnieuws laat me geen andere keus:

Geluisterd

  • Alle geschiedenis ooit – heerlijke geschiedenispodcast met grote en kleine verhalen van Nynke de Jong, Tom Aalmoes en Arco Gnocchi. Lekker vol nerdy feitjes en verhalen die je op school nooit gehoord hebt. Ik heb alle beschikbare afleveringen in één keer gebinged. Graag meer hiervan! (Tip: het belangrijkste dorp van Nederland in de Eerste Wereldoorlog en de kerstspecial.)
  • Napleiten – misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra duiken samen met een gastadvocaat in een Nederlandse zaak die hen nooit losgelaten heeft. Pas ontdekt, allemaal beluisterd in een week, aanrader dus.
  • Sweet Bobby – “How well do you know the person you love?” Een podcast over de moeder aller catfish, wát een verhaal, niet weg te leggen (of uit te zetten).
  • Immaculate Deception – Ja, en toen ging de wereld op hol en was ik even klaar met de meeste soorten true crime. Maar The Immagulate Deception, een Britse podcast over de ranzige praktijken van de Nederlandse gynaecoloog Karbaat ging nog net en het is een schokkende must-listen. (Mooi en ontroerend is ook het interview met moeder Lidia, extra goed voor Nederlandse luisteraars.) Kijk in dit kader ook zeker naar de docuserie Het zaad van Karbaat.

Gelezen

Het eerlijke antwoord is ‘geen letter’, eigenlijk. Ik kon me gewoon niet concentreren. Hing wel langdurig op Pinterest rond en vond dit:  How forensic botany catches killers.

En trouwens: We need to talk about the 93 penises on the Bayeux Tapestry.

Volgende maand ga ik een poging wagen met How to Kill your Family, want dat belooft mij hilariteit en het volgende:

“· Kill my family
· Make a claim on their fortune
· Get away with the above
· Adopt a dog

Meet Grace Bernard.
Daughter, sister, colleague, friend, serial killer…
Grace has lost everything. And now she wants revenge.
How to Kill Your Family is a fierce and addictive novel about class, family, love… and murder.”

Gezien

Ik begon aan die Netflix-serie met die idioot lange naam. (The woman in the house etc., etc.) Het is een parodie en dat is zeker te merken, maar ik vond hem stressvol en ook wel erg over the top en vooral erg vermoeiend. Dus ik ben halverwege afgehaakt.

The Tinder Swindler keek ik wel in één keer uit. Ik vond hem wat langzaam op gang komen, vooral omdat je vooraf al weet waar het over gaat. Maar: bizar verhaal, en heldhaftige rol voor de Nederlandse Ayleen.

Verder keek ik In from the Cold. Ik vond hem behoorlijk bonkers, maar ben wel blijven kijken (zie hier mijn review). Als ik ‘m nu nog niet gezien had, zou ik er momenteel geen zin in hebben om te gaan kijken, dat moet ik er wel bij zeggen.

Coco was een heerlijke kleurrijke lifesaver deze maand, misschien wel mijn huidige lievelingsfeelgoodfilm. Daarna volgden nog Encanto (We don’t talk about Bruno-no-no…), Finding Nemo en Finding Dory – dan heb je een beetje een beeld van wat ik aan kan momenteel. Je zou bijna een Disney-blog beginnen. Maar toch maar niet.

En dit gebeurde er op Grave Affairs

In de maak zijn artikelen over de Día de los Muertos en het mysterie van de Ourang Medan.

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie achter

Laten historische true crime, indrukwekkende begrafenisrituelen,  ongrijpbare (meestal vrouwelijke) spionnen en mysteries je niet los? 

Dan zit je goed op Grave Affairs! Welkom!

Copyright 2021-2022 Grave Affairs | femina docta

Grave Affairs gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid